Arkitektens ord

Estrad är ritat av OWC Arkitekter och ligger i Åby ängars sydöstra del. Det gränsar till Åby allé i väster och i öster till naturmark som främst utgörs av äng och skog. Kvarteret har ett trivsamt gårdsrum i mitten, flankerat av två byggnader i nord-sydlig sträckning – ett flerbostadshus mot gatan och en radhuslänga mot naturen.

Estrad kännetecknas av uterum och platser med olika karaktär och ändamål. Grön förgårdsmark mot gatan, rymliga terrasser i markplan, lekplatser och trädgårdar samt balkonger utmed samtliga bostadsrum.

Flerbostadshuset innehåller 27 lägenheter – från ett rum och kök till tre rum och kök – i varierade storlekar. Gemensamt för samtliga lägenheter är de rymliga balkongerna och de öppna kök och vardagsrummen över hörn. Alla bostadsrum har direktkontakt till balkongerna via höga, glasade fönsterdörrar. Lägenheterna i markplan har tillgång till generösa uteplatser på drygt 30 kvm med odlingsmöjligheter.

Radhusen byggs i väst-östlig riktning med sol både morgon och kväll. Radhusen har parkeringsplats och förrådsbyggnad. I markplan finns kök med plats för sex personer, tvättstuga med wc och dusch samt ett vardagsrum mot trädgården och naturområdet i öster. På övervåningen finns tre sovrum, badrum, allrum och balkonger.

Såväl flerbostadshuset som radhusen angörs via en ljus och rymlig entré som blir en gemensam adress för kvarteret mot Åby allé. Via entrén nås bostadshusets två trapphus, barnvagnsrum, förråd och det lummiga gårdsrummet och radhusen.

OWC Arkitekter

 

Bilden är en illustration. Avvikelser mot slutligt utförande kan förekomma. Bild: David Wiberg.

Bilden är en illustration. Avvikelser mot slutligt utförande kan förekomma. Bild: David Wiberg.

Bilden är en illustration. Avvikelser mot slutligt utförande kan förekomma. Bild: David Wiberg.