Vad är Åby Ängar?

Strax öster om Vallentuna centrum håller en helt ny stadsdel på att växa fram. Åby ängar har småstaden som förebild med variationsrik, småskalig bebyggelse och människan i fokus. Rofyllda omgivningar med närhet till såväl vackra naturområden som ett stort kulturutbud och service inom promenadavstånd.

Inom några hundra meter finns ett flertal skolor och en ny förskola byggs i grannkvarteret. Med enbart 500 meter till Roslagsbanan tar du dig enkelt till Stockholm. I närheten finns Vallentuna IP med ishall, motionsspår och friidrottsanläggning. Här ligger också den högklassiga motionsanläggningen Gym och Sim.

vallentuna-kommun

Varför ska jag bo i Vallentuna?

Vallentuna ligger endast tre mil nordöst om Stockholms city, med närhet till både Arlanda och skärgården. Här bor idag lite drygt 32 000 människor och invånarantalet växer stadigt. I centrum finns mataffärer, apotek, systembolag, butiker, caféer och restauranger och ett rikt kulturutbud i form av teater och ett nybyggt kulturhus.

Vallentuna kommun består även av ett vidsträckt landskap med åkrar, ängar, skog och många kulturminnen. Här finns många fina badplatser, golfbanor, motionsanläggningar och ridhus. Roslagsbanan tar dig till Stockholms city på en halvtimme och här finns dessutom goda bussförbindelser till Danderyds sjukhus.

Här kan du se en helikoptervy över Åby ängar!

kyrkan-4