Hur bor jag i Estrad?

Bostadsrättsföreningen består av 27 lägenheter i ett flerfamiljshus och sex radhus. Här finns lägenheter från 1 – 3 rok och radhus på 5 rok, alla med balkong eller uteplats – och i radhusen både och. Husen omger en trevlig innergård med gemensamma grönytor, planteringar och lekplats. I flerbostadshuset finns givetvis hiss.

Inflyttning
Inflyttning beräknas till april 2018.

Parkering och förråd

Det finns cirka 14 uteparkeringsplatser på gården samt ytterligare cirka sex garageplatser i parkeringshus i centrum att hyra av föreningen. De flesta uteparkeringsplatserna är försedda med motorvärmaruttag. I radhusen parkerar du bilen direkt utanför dörren, intill det egna förrådsutrymmet.

Som boende i lägenhet har du förrådet på bottenvåningen i det södra trapphuset. Parkering för cykel finns utomhus på gården, både under öppen himmel samt under tak i entrén.

Sophantering
Inkast för sopor i nergrävda bottentömmande behållare finns vid infarten till innergården.

Golvvärme
Bostäderna är utrustade med vattenburen golvvärme, som i jämförelse med radiatorsystem ger friare ytor och möjlighet till mer flexibel möblering. För att du ska kunna njuta av varma golv i badrummet även på sommaren, då vattentemperaturen i golvvärmesystemet är låg, finns det en eldriven komfortvärme som håller fötterna varma.

Energi och ventilation
Energianvändningen är lägre än gällande energikrav vilket beror på att husen är välisolerade och utrustade med ett effektivt, fläktstyrt ventilationssystem (FTX) med värmeåtervinning. Uppvärmning sker via fjärrvärme.

Vad ingår i årsavgiften?
Årsavgiften betalas månadsvis från tillträdesdagen. I årsavgiften ingår driftkostnader som fastighetsel, sophämtning, fastighetsskötsel, förvaltning och fastighetsförsäkring. För radhusen debiteras förbrukning av värme och vatten separat, men för lägenheterna ingår detta i årsavgiften.

Bostadsrättsföreningen kommer att vara ansluten till en operatörsneutral fiberleverantör. Det innebär att det finns flera olika tjänsteleverantörer att välja mellan. Var och en tecknar och betalar själv för det utbud som önskas.

Förbrukning av hushållsel tillkommer utöver årsavgiften och betalas via det egna abonnemanget av respektive bostadsrättsinnehavare.

Miljösmart med individuell mätning

Lägenheterna förses med system för individuell mätning av varmvatten. Det innebär att varje bostadsrättsinnehavare kan följa och bli medveten om sin egen förbrukning, samt att föreningen har möjlighet att debitera respektive innehavare individuellt.

Tillval
Bostäderna i Estrad inreds utifrån ett noga utvalt inredningsprogram. För den som önskar kommer det givetvis även finnas möjlighet att göra vissa tillval vad gäller golv, kakel, klinker, vitvaror och köks- samt badrumsinredning. Betalning av tillval sker mot faktura.

Situationsplan